ARQUUS LANCEERT DE FORTRESS MK2News

ARQUUS LANCEERT DE FORTRESS MK2

Deze derde week van de Arquus e-xpo is een kans voor Arquus om de nieuwste toevoeging aan zijn assortiment tactische voertuigen te presenteren: de FORTRESS Mk2. Ontworpen om de intensivering van de bedreigingen op het slagveld te beantwoorden, combineert de FORTRESS Mk2 de zeer hoge mobiliteit van de FORTRESS met gloednieuwe mogelijkheden op het gebied van bescherming en vuurkracht. De FORTRESS Mk2 is agressiever en nog beter beschermd, het is een modern, krachtig voertuig, zeer goed aangepast aan huidige en toekomstige operationele verplichtingen. Het combineert mobiliteit, vuurkracht en bescherming in één multifunctioneel voertuig, ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de klanten en partners van Arquus.

Ontworpen om een ??gevechtsgroep van 11 soldaten over alle terreinen te vervoeren, combineert de FORTRESS Mk2 optimale bescherming tegen alle ballistische dreigingen en mijnen op het slagveld, en ongekende off-road mobiliteitsmogelijkheden dankzij de onafhankelijke ophangingen en zeer krachtige motor.

Om de evolutie van bedreigingen op het slagveld beter het hoofd te bieden, is de FORTRESS Mk2 standaard ontworpen met zeer hoge beschermingsniveaus, zowel tegen ballistische bedreigingen als tegen mijnen en IED’s, dankzij een innovatieve onderlichaamarchitectuur. Deze nieuwe bescherming, bijzonder coherent en uitgebalanceerd, maakt de FORTRESS Mk2 tot een van de best beschermde 4×4 Armoured Personnel Carriers (APC) op de markt.

Deze toename in bescherming is bereikt zonder enige toename in massa, dankzij het gebruik van de nieuwste Arquus-technologieën op het gebied van bepantsering en carrosseriearchitectuur. Deze belangrijke evolutie is daarom voltooid met behoud van de uitzonderlijke mobiliteit van de FORTRESS. Sinds de presentatie in 2014 is de FORTRESS altijd erg populair geweest vanwege zijn uitstekende offroad-capaciteiten en werd hij al snel geadopteerd door een European Special Forces-eenheid.

De FORTRESS Mk2 is een voertuig dat onder alle omstandigheden op zijn gemak is, zowel offroad als voor het oversteken van obstakels, dankzij de onafhankelijke ophangingen en het beproefde chassis, dat het resultaat is van tientallen jaren operationele ervaring. De FORTRESS Mk2 behoudt de 6-cilindermotor van 340 pk, wat hem een ??vermogen-gewichtsverhouding van 23 pk per ton geeft, een topsnelheid van 120 km / u en een actieradius van 1.200 kilometer.

Dankzij zijn mobiliteit en vuurkracht kan de FORTRESS Mk2 de infanterie op het slagveld vervoeren en begeleiden, terwijl hij operationele vuurondersteuning biedt.

Zijn uitzonderlijke mobiliteit en interieurconfiguratie zorgen voor een veilig transport van een volledige vechtgroep en hun uitrusting, op alle terreinen, en met een hoog niveau van comfort, zodat ze zowel fysiek als mentaal goed uitgerust zijn voor de actie.

De FORTRESS Mk2 is speciaal ontworpen voor Arquus ‘Hornet-assortiment van op afstand bestuurbare wapenstations (RCWS). Als onderdeel van het Scorpion-programma heeft Arquus een nieuwe Franse RCWS-lijn ontwikkeld die een breed scala aan wapens kan bevatten, van 5,56 mm tot 12,7 mm, waaronder 7,62 mm en HK40. Commonequipment voor alle nieuwe gevechtsvoertuigen van het Scorpion-programma, deze systemen zullen de nieuwe gevechtsvoertuigen van het Franse leger uitrusten. De FORTRESS Mk2 is standaard uitgerust met Arquus ‘Battlenet vetronics-suite, ontworpen om te werken met de Hornet-geschutskoepels en is voorzien van Blue Force Tracking (BFT).

Naast de Hornet RCWS is de FORTRESS Mk2 geschikt voor een breed scala aan wapens en systemen, zoals 7,62 mm, 12,7 mm of 14,5 mm beveiligde handmatige circulaires, granaatwerpers of akoestische en laserdetectoren.

Deze ontwikkelingen maken de FORTRESS Mk2 een wendbaar, goed beschermd, goed bewapend voertuig dat in staat is om op alle terreinen en onder alle omstandigheden het offensief aan te gaan. In lijn met alle voorheen ACMAT-voertuigen is de FORTRESS Mk2 rustiek, duurzaam, betrouwbaar en modulair, wat de onderhoudsbehoeften vereenvoudigt en vermindert. Aanpasbaar, het kan worden geconfigureerd in rechts of links rijden.

Voor alle voertuigen in zijn gamma presenteert Arquus een compleet en innovatief serviceaanbod, dat een optimale inzetbaarheid in alle operationele theaters garandeert. Dankzij zijn logistiek platform in Garchizy en zijn internationale netwerk kan Arquus op zeer korte termijn de beschikbaarheid van reserveonderdelen overal ter wereld garanderen. Le FORTRESSMk2 is een presentie op september 2020, met een organisatieaanbod van Arquus pour présenter les performances de ses nouvelles gammes.

De Arquus e-xpo is te bezoeken op e-xpo.arquus-defense.com

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.