Het Belgisch-Nederlandse mijnenjagerprogramma van Belgium Naval & Robotics overschrijdt met succes de mijlpaal «Systems Functional Review»Geen categorie

Het Belgisch-Nederlandse mijnenjagerprogramma van Belgium Naval & Robotics overschrijdt met succes de mijlpaal «Systems Functional Review»

Persbericht 29 juni 2020 | automatisch vertaald

Op 23 mei werd een nieuwe contractuele mijlpaal overschreden door de Belgische Naval & Robotics-teams. Precies een jaar na de aankondiging van het contract in 2019 bereikt dit programma, dat voorziet in de levering van twaalf mijnenjagers uitgerust met dronesystemen (Toolbox) aan de Belgische en Nederlandse marine, een nieuwe mijlpaal.

Midden in de gezondheidscrisis van Covid-19 hebben de Belgische Naval & Robotics-teams een nieuwe mijlpaal bereikt in het kader van het mijnenoorlogprogramma, dat voorziet in de levering van 12 mijnenjagers uitgerust met hun gereedschapskist. De mijlpaal bereikt op 23 mei 2020, “Systems Functional Review”, valideert de functionele en architectonische studies van alle systemen van mijnactie schepen ontwikkeld door Naval Group zoals computernetwerken, elektrische installaties, voortstuwings- of gevechtssystemen, evenals die van alle door ECA Group ontwikkelde drones, sleutelelementen van de schepen. Deze beoordeling was ook gericht op de systemen van systemen die zorgen voor missiebeheer, communicatie en cyberbeveiliging, evenals op de integratie van dronesystemen op het schip.

“Deze mijlpaal betekent een belangrijke stap omdat het aantoont dat de systeemarchitectuur van het gewapende schip voldoet aan de functionele eisen van onze Belgische en Nederlandse klanten”, zegt Eric Perrot, programmadirecteur van Naval Group.

De twaalf schepen zullen worden uitgerust met in totaal honderd drones die worden beheerd in een pool genaamd Toolbox, gedeeld door de twee marines en geleverd door ECA Group. De configuratie van de Toolbox, die aan boord van elk schip wordt gebruikt of vanaf de kust wordt ingezet, is afhankelijk van de typologie van de missies. Het zal bestaan ??uit oppervlakte-drones USV INSPECTOR125, onderwater-drones AUV A18M en gesleepte sonars T18 voor mijndetectie en het MIDS-systeem (Mine Identification and Disposal System) voor mijnidentificatie en neutralisatie.

“De vereiste en de striktheid van de klant bij het behalen van deze mijlpalen zijn essentieel; we kunnen dus de volgende fasen van het programma onder goede omstandigheden benaderen. Bovendien maakte de mobilisatie van onze teams tijdens de opsluitingsperiode het mogelijk om een efficiënte telewerkorganisatie te verzekeren. en zo de deadlines halen “, bevestigt Jean-Louis Sambarino, programmadirecteur van de ECA Group.

Naval Group, die verantwoordelijk is voor het voorlopige ontwerp van de schepen, werkt nauw samen met Kership, die het gedetailleerde ontwerp van de schepen en hun constructie zal uitvoeren. De activiteiten van Kership zullen starten na het passeren van de mijlpaal van de voorlopige ontwerpevaluatie, die gepland staat voor december 2020.

“De COVID-19-uitdaging werd resoluut opgepakt en onder de knie gekregen door Belgium Naval & Robotics en ons binationale projectteam. De flexibiliteit, toewijding en professionaliteit van beide partijen waren de ingrediënten die nodig waren voor het slagen van deze belangrijke stap in de contractuele termijnen structurele sfeer en expertise van België Naval & Robotics wekt vertrouwen in het vooruitzicht van de volgende mijlpaal dit najaar “, aldus commandant Claude Bultot, programmadirecteur van de Belgische en Nederlandse marine.

Het contract voor twaalf mijnenjagers voor de Belgische en Nederlandse marine beslaat tien jaar. Na een ontwerpperiode van drie jaar gaat Belgium Naval & Robotics over naar de productiefase van deze schepen en dronesystemen, met een eerste levering gepland voor 2024. Zes schepen worden geleverd aan de Belgische marine en zes aan de Nederlandse marine; ze zullen worden uitgerust met een compleet dronesysteem (Toolbox) met in totaal meer dan honderd onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones die volledig zijn gewijd aan mijnenjacht.

Meer info op de site van Belgium Naval & Robotics.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.