Test: UAV’s onderschept met laser systeemNews

Test: UAV’s onderschept met laser systeem

De Directie Defensie R&D van het Israëlische Ministerie van Defensie (MoD) heeft samen met Elbit Systems en de IAF met succes verschillende UAV’s onderschept met behulp van een High-Power Laser Weapon System (HPL-WS) in de lucht. De UAV’s werden op verschillende afstanden en vlieghoogten onderschept.

© Elbit/IDF

Minister van Defensie Benny Gantz: “Ik wil het Directoraat voor Defensie R&D, Elbit Systems en de IAF feliciteren met de technologische doorbraak die ze hebben bereikt. Vandaag heeft u ons dichter bij weer een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de multi-tier defensiearray van de staat Israël en het is significant, zowel in termen van kosteneffectiviteit als defensievermogen. Het lasersysteem zal een nieuwe beschermingslaag toevoegen op grotere afstanden en bij het omgaan met een verscheidenheid aan bedreigingen – de staat Israël beveiligen Ik heb er alle vertrouwen in dat de Israëlische defensie-industrie zal slagen in dit belangrijke ontwikkelingsprogramma en ik zal persoonlijk samenwerken met het hele defensie-instituut om het succes ervan te verzekeren.”

Test

De testreeks werd uitgevoerd onder leiding van het Directoraat van Defensie R&D van het Israëlische Ministerie van Defensie. Tijdens deze reeks werd een High-Power Laser-systeem geïnstalleerd op een vliegtuig en getest in een aantal scenario’s. Het werd met succes onderschept en vernietigd alle UAV’s die tijdens de test zijn gelanceerd. Het vermogen om luchtdreigingen in de lucht te onderscheppen en te vernietigen is baanbrekend en biedt een strategische verandering in de luchtverdedigingscapaciteiten van de staat Israël. Deze baanbrekende serie werd uitgevoerd in een test veld in het centrum van Israël, in nauwe samenwerking met de IAF en de “Yanat”-eenheid.

© Elbit/IDF

Israël is een van de eerste landen ter wereld die dergelijke capaciteiten realiseert en demonstreert met behulp van een high-power lasersysteem in de lucht. Deze testreeks is de eerste fase in een meerjarig programma onder leiding van het Directoraat van Defensie R&D en Elbit Systems om een ??lasersysteem te ontwikkelen tegen een verscheidenheid aan langeafstandsbedreigingen.

Laser

Deze methode van onderschepping heeft veel voordelen, waaronder lage kosten per onderschepping, de mogelijkheid om op grote hoogte dreigingen op grote afstand effectief te onderscheppen, ongeacht de weersomstandigheden, en de mogelijkheid om uitgestrekte gebieden te verdedigen. Het high-power lasersysteem in de lucht zal een aanvulling zijn op Israëls meerlaagse raketverdedigingsarray, waaronder de Iron Dome, David’s Sling en Arrow-raketonderscheppingssystemen. Dit systeem vergroot de effectiviteit van de luchtverdediging tegen bestaande en toekomstige dreigingen in de regio.

Hoofd Onderzoek en Ontwikkeling in de DDR&D, Brig. Gen. Yaniv Rotem: “De directie van Defensie R&D van het Ministerie van Defensie, Elbit en de IAF hebben een reeks tests uitgevoerd met een krachtig lasersysteem in de lucht. We hebben met succes verschillende UAV’s in de lucht onderschept, binnen een bereik van meer dan 1 km. Dit is een baanbrekende technologische prestatie en het is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van ons high-power lasersysteem in de lucht.”

© Elbit/IDF

General Manager van Elbit Systems ISTAR, Oren Sabag: “We zijn er trots op om samen met het Ministerie van Defensie en de IAF het voortouw te nemen in de ontwikkeling van deze strategische capaciteit. De proeven waren succesvol dankzij een reeks unieke technologische troeven. Wij zijn van mening dat het gebruik van een krachtige laser voor het tegen lage kosten onderscheppen van raketten en vijandige onbemande vliegtuigen in de lucht, dichter bij hun lanceergebieden en weg van bevolkingscentra, een significante verandering in de defensiecapaciteiten van Israël teweegbrengt.”

© Elbit/IDF

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.