Seagull USV van Elbit voor Aziatisch landNews

Seagull USV van Elbit voor Aziatisch land

Haifa, Israël, 13 september 2021 – Persbericht | automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat het contracten heeft gekregen voor een totaalbedrag van ongeveer $ 56 miljoen, om Anti-Submarine Warfare (ASW) capaciteiten te leveren aan de marine van een land in Azië-Pacific. De contracten worden uitgevoerd over een periode van 12 maanden.

Volgens de contracten zal Elbit Systems de Seagull™ USV’s (Unmanned Surface Vessels) leveren die zijn geconfigureerd voor het uitvoeren van ASW-missies en de Towed Reelable Active Passive Sonar (TRAPS)-systemen. De Seagull USV’s zullen Helicopter / Ship Long-Range Active Sonars (HELRAS) integreren en zullen worden uitgerust met de autonome suite, het Combat Management System en de satellietcommunicatiecapaciteit van het bedrijf. De TRAPS-systemen, die aan boord van de korvetten van de klant zullen worden geïnstalleerd, zijn laagfrequente sonars met variabele diepte die bedoeld zijn voor detectie, tracking en classificatie van onderzeeërs, dwergonderzeeërs, oppervlakteschepen en torpedo’s.

Illustration of the TRAPS towed reel-able active-passive sonar onboard a vessel

Oren Sabag, Co-General Manager van Elbit Systems ISTAR & EW, merkte op: “Geavanceerde autonome en sonarmogelijkheden zijn essentieel om de groeiende uitdagingen in de onderwaterarena aan te pakken. Wij zijn van mening dat ons portfolio van bewezen maritieme capaciteiten goed gepositioneerd is om de groeiende operationele behoeften van zeestrijdkrachten over de hele wereld te ondersteunen.”

Elbit Systems heeft de zeestrijdkrachten in Azië-Pacific voorzien van een scala aan mogelijkheden, waaronder maritieme elektronische oorlogsvoeringsystemen, autonome platforms, aan boord van schepen gedragen wapenstations voor afstandsbediening, communicatie, EO-ladingen, gevechtsbeheersystemen en anti-onderzeeër sonars. Recente contracttoekenningen van klanten in deze regio die door het bedrijf werden gemeld, omvatten een contract voor de levering van Seagull USV voor Mine Counter Measures, een contract voor het leveren van inlichtingensuites voor schepen en een contract voor het leveren van SPECTRO EO-ladingen aan boord.

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.