Elbit introduceert AMPS-NGNews

Elbit introduceert AMPS-NG

Haifa, Israël, 10 maart 2021 – Persbericht | automatisch vertaald

Elbit Systems onthult de volgende generatie van zijn Advanced Multi-Sensor Payload System (AMPS ™ NG), en voegt Shortwave Infrared (SWIR) -technologie toe aan de bestaande CCD (Charge-Coupled Device) tv-sensoren, en een uniek, zeer capabel ontwerp met dubbele FLIR-sensor.

Verpakt in de wijdverbreide AMPS-pod met twee lijnen-vervangende eenheden (LRU), biedt de AMPS NG uitgebreide mogelijkheden onder alle omstandigheden, waardoor de observatieprestaties drastisch worden uitgebreid bij omstandigheden met beperkt zicht, met behulp van het SWIR-kanaal om effectief hoge vochtigheid, rook of stof te overwinnen.

In recente vluchttests die in Israël werden uitgevoerd, was het nieuwe systeem in staat om hoge resolutie beelden te produceren van een voetbalwedstrijd in het MWIR-kanaal vanaf een afstand van 25 km en het volgen van doelen vanuit de lucht van de Hermes 900 in het SWIR-kanaal vanaf tientallen kilometers.

AMPS NG is volledig gekwalificeerd voor extreme operationele omstandigheden en bevindt zich in de laatste integratiefasen en vliegtests aan boord van een onbemand vliegtuig voor een Europese luchtmacht. Net als bij de oudere AMPS, is het nieuwe systeem geoptimaliseerd om de doorvoer van target intelligence-productie te verbeteren en te verhogen, wat wordt vergemakkelijkt door autonome navigatie met een traagheidssysteem en GPS, evenals zeer nauwkeurige geo-aanwijzing en geolocatiemogelijkheden.

AMPS NG is ook geschikt voor een reeks Airborne Intelligence Stand-off en Stand-in missieprofielen en is ideaal voor gebruik van zowel bemande als onbemande vliegtuigen (MALE & HALE UAS).

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.