Iveco MTV voor Landmacht onthult op IDEXIndustry

Iveco MTV voor Landmacht onthult op IDEX

persbericht | automatisch vertaald

Iveco-defensievoertuigen profiteert van een geconsolideerde ervaring op het gebied van meerpolige beschermde voertuigen, met de bestseller Light Multirole Vehicle LMV 1, overgenomen door 14 landen, en de zwaardere Medium Protected Vehicle MPV in dienst in Italië en Libanon. Beide voertuigen zijn al op grote schaal ingezet in risicovolle operaties waarbij een groot aantal soldaten is gered tijdens ballistische / mijnen / IED-aanvallen, waarmee een van de primaire doelen van elke klant werd bereikt. Het assortiment is aangevuld met een gloednieuw voertuig, de Medium Tactical Vehicle MTV, dat voor het eerst in IDEX wordt gepresenteerd.

De reeks Iveco-voertuigen voor defensievoertuigen omvat nu voertuigen tussen 7 en 19 ton GVW: MUV – Multirole Utility Vehicle, LMV 1 en LMV 2 – Light Multirole Vehicle, MPV – Medium Protected Vehicle en de nieuwe MTV – Medium Tactical Vehicle, met een GVW van 12.000 kg, waarmee een door de markt veel gevraagd gat wordt opgevuld.

MTV is een modulair en veelzijdig voertuigplatform, een gemeenschappelijke basis voor al zijn varianten, zowel beschermd als onbeschermd. Dit krachtige voertuig past zich efficiënt aan aan verschillende gebruikers: leger, mariniers, marine, luchtmacht, speciale eenheden en militaire politie. De gemeenschappelijke elementen van de verschillende varianten zijn de 6-cilinder 6,7 liter dieselmotor met een vermogen van 207 kW en een koppel van 1000 Nm, de automatische transmissie en de permanente 4×4-wielaandrijving met 3 volledig afsluitbare differentiëlen en hoge en lage versnellingen.

Bescherming is ook een fundamenteel kenmerk: Iveco Defence Vehicles heeft gebruik gemaakt van zijn diepgaande expertise die is opgedaan met LMV- en MPV-platforms. MTV-varianten, korte en lange cabine en monocoque, zijn vervaardigd van ballistisch staal en profiteren van een aanvullende stalen beschermingsset, die de ballistische en explosieveiligheidsniveaus verhoogt.

Wat het vervoer van de bemanning betreft, kunnen de Soft-Top- en Hard-Top-versies plaats bieden aan een team van 2 + 2. De Pick-up biedt plaats aan een bemanning van 2. Het Casualty transport biedt plaats aan een bemanning van 2 + 2 liggende of 2 + 4 zittende slachtoffers. Het Militaire Politie / Luchtmacht Beveiligingsvoertuig biedt plaats aan een bemanning van 2 + 6. Bovendien profiteert MTV van de nieuwste digitale systemen, met CANBUS J1939, klaar voor C4I-systemen, in combinatie met EMI / EMC volgens de normen MIL-STD 461 en AECTP 500.

Het MTV-platform is door het Nederlandse Ministerie van Defensie geselecteerd voor de “DVOW 12kN en RCWS”, dat voorziet in de aanschaf van 12kN-voertuigen, waarvan 120 uitgerust met een op afstand bestuurd wapenstation. Dit project is veruit het grootste aankoopplan in Europa voor meerpolige voertuigen van de afgelopen 10 jaar, zowel qua budget als qua aantal voertuigen. Op 28 november 2019 ondertekende Iveco Defensievoertuigen het contract met het Nederlandse Ministerie van Defensie om in eerste instantie 918 middelgrote multirole beveiligde voertuigen te leveren. In december 2020 is nog een batch van 267 voertuigen besteld door Defensie van Defensie, waarmee het wagenpark is uitgebreid tot een totaal van 1185 eenheden.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.