HENSOLDT levert radar voor Bundeswehr counter-UAV-systeemNews

HENSOLDT levert radar voor Bundeswehr counter-UAV-systeem

Persbericht 28 juli 2020 | automatisch vertaald

Spexer 2000 3D bewijst uitstekende classificatieprestaties van kleine doelen

Als onderdeel van het “gekwalificeerde luchtverdedigingsprogramma” van het Duitse leger, levert sensorspecialist HENSOLDT de nieuwste versie van zijn “Spexer 2000 3D” -radar aan systeemintegrator Kongsberg Defence & Aerospace. Spexer zal deel uitmaken van het C-UAS-systeem (Counter-Unmanned Aerial System), dat is gebaseerd op Kongsbergs op afstand bestuurbare “Protector” -wapenstation, beide gemonteerd op een gepantserd GTK “Boxer” -voertuig. In eerste instantie zijn er 10 systemen onder contract. De levering van radar zal eind dit jaar starten om te voldoen aan de eisen van NATO VJTF (= Very High Readiness Joint Task Force) 2023.

Het contract werd toegekend na een testvuur op het militaire oefenterrein Baumholder. De derde generatie HENSOLDT’s “Spexer 2000 3D” -radar toonde uitstekende classificatieprestaties van kleine doelen in zeer veeleisende scenario’s. Vanwege de kleine radardwarsdoorsnede, de hoge manoeuvreerbaarheid en de hoge optische verkenningsprestaties van deze microdrones, vormen ze een bijzondere bedreiging voor mobiele landtroepen.

De nieuwe Spexer-radargeneratie dicht bovendien de kloof in het verkenningsvermogen van kleine doelen op korte afstand binnen de luchtverdediging vanaf de grond. Parallel aan drones kan ook de klassieke lucht- en gronddoelcatalogus – zoals helikopters, gevechtsvliegtuigen, gepantserde voertuigen enz. – worden gedetecteerd en geclassificeerd.

Deze mogelijkheden stellen nieuwe normen op het gebied van radargebaseerde zelfbescherming. Van de vorige generaties Spexer-radar zijn al meer dan 150 systemen aan klanten geleverd en zijn wereldwijd in gebruik.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.