Elektronisch schild voor luchtmachtenNews

Elektronisch schild voor luchtmachten

De Kalætron-productfamilie van HENSOLDT verwelkomt een nieuwe toevoeging. (automatisch vertaald)

Ulm, Duitsland, 23 april 2020 – Sensoroplossingenleverancier HENSOLDT heeft een modulair elektronisch gevechtssysteem in de lucht ontwikkeld: Kalætron Attack. Door vijandelijke vuurleidingsradars op verschillende afstanden te neutraliseren, behoudt het de bewegingsvrijheid van de luchtmachten die het inzetten en hun bondgenoten, zelfs wanneer ze worden geconfronteerd met de modernste luchtverdedigingssystemen. Kalætron Attack is een nieuwe toevoeging aan de Kalætron-productfamilie voor elektronische oorlogsvoering, die volledig gedigitaliseerde hardware en kunstmatige intelligentie gebruikt om radargebaseerde bedreigingen voor luchtmachten in een recordtijd te detecteren en te neutraliseren met gerichte elektronische tegenmaatregelen (ECM).

“Onze Kalætron Integral maakt gebruik van de nieuwste sensortechnologie om vroegtijdig op radar gebaseerde bedreigingen te detecteren”, legt Celia Pelaz, hoofd van de Spectrum Dominance & Airborne Solutions Division van HENSOLDT, uit. “Kalætron Attack voegt nu een actieve elektronische storingscomponent toe, die bedreigende systemen verblindt of misleidt met behulp van nauwkeurig gerepliceerde storingssignalen. Op deze manier breidt Kalætron Attack de operationele opties van gevechtsvliegtuigen uit, die nu ook kunnen opereren in anti-access / area denial (A2 / AD) -zones. ”

Vanwege het volledig digitale ontwerp detecteert en identificeert Kalætron Attack zeer snel luchtverdedigingsposities over een breed frequentiebereik. De eenheid gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) -technieken om nieuwe dreigingspatronen te herkennen uit een enorme hoeveelheid verzamelde pulsen. Dit is vooral belangrijk voor het identificeren van de nieuwste radarsystemen voor luchtverdediging die een extreem breed frequentiebereik bestrijken of springen tussen bepaalde frequenties in fracties van een seconde.

Kalætron Attack kan flexibel worden aangepast aan veranderende bedreigingen met behulp van innovatieve antenneontwerpen met actieve elektronisch gescande array (AESA) -technologie, volledig digitale signaalverwerking en AI-algoritmen. De Kalætron-productfamilie vormt dus de basis om jachtvliegtuigen in staat te stellen niet alleen een elektronische gevechtsrol (ECR) op zich te nemen en escort-jamming uit te voeren voor vliegtuigeenheden, maar ook om ze van grote afstand te beschermen door middel van stand-off jamming. Ervaring met recente conflicten heeft geleerd dat dergelijke apparatuur die is ontworpen om de dreiging van de nieuwste luchtverdedigingssystemen tegen te gaan, essentieel zal zijn voor vliegtuigen die in de toekomst worden ingezet. Met ‘Kalaetron Attack’ wil HENSOLDT als het Duitse Sensor House een nationaal antwoord geven op het luWES-programma (luWES = luftgestützte Wirkung im elektromagnetischen Spektrum) en substantieel bijdragen aan toekomstige Europese samenwerkingsprogramma’s op het gebied van defensie, zoals FCAS.

Over HENSOLDT

HENSOLDT is een pionier op het gebied van technologie en innovatie op het gebied van defensie- en beveiligingselektronica. Het bedrijf, gevestigd in Taufkirchen bij München, is een Duitse kampioen met een strategisch leidende rol op het gebied van sensoroplossingen voor defensie- en niet-defensietoepassingen. HENSOLDT ontwikkelt nieuwe producten om een ??breed scala aan bedreigingen het hoofd te bieden op basis van innovatieve concepten op gebieden als big data, robotica en cyberbeveiliging. Met een personeelsbestand van ongeveer 5.500 mensen genereert HENSOLDT een jaaromzet van 1,14 miljard euro (2019).

www.hensoldt.net

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.