Het VSR700-prototype voert de eerste autonome vrije vlucht uitNews

Het VSR700-prototype voert de eerste autonome vrije vlucht uit

Persbericht Marignane 28 juli 2020 | automatisch vertaald

Het prototype van het VSR700 onbemande antennesysteem (UAS) van Airbus Helicopters heeft zijn eerste gratis vlucht uitgevoerd. De VSR700 voerde een vlucht van tien minuten uit in een dronetestcentrum in de buurt van Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk.

Dit is een belangrijke stap in het programma na de eerste vlucht in november 2019, toen het prototype werd vastgemaakt om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Om deze vrije vlucht mogelijk te maken, implementeerde Airbus Helicopters geofencing, een virtuele perimeter, die een vluchtklaring van luchtwaardigheidsautoriteiten mogelijk maakte en rechtvaardigde voor vrije vlucht. Het vlucht-testprogramma zal nu evolueren om geleidelijk de vluchtparametersg te openen.

“De vrije vlucht van de VSR700 is een grote stap in de aanloop naar de zee-proeven die eind 2021 zullen worden uitgevoerd als onderdeel van de risicomijdende studies voor de toekomstige drone van de Franse marine”, aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters . “Dankzij het Franse PlanAero zal het programma volledig gebruik maken van twee demonstranten en een optioneel bestuurd voertuig om de technische en operationele aspecten voor succesvolle UAS-operaties in een maritieme omgeving te ontwikkelen en te ontwikkelen.”

De VSR700, afgeleid van Hélicoptères Guimbal’s Cabri G2, is een onbemand systeem in het maximale startgewicht van 500-1000 kg. Het biedt de beste balans tussen laadvermogen, uithoudingsvermogen en operationele kosten. Het is in staat om meerdere volledige marinesensoren voor langere periodes te vervoeren en kan opereren vanaf bestaande schepen, naast een helikopter, met een lage logistieke voetafdruk.

Dit VSR700-prototype is de afgelopen negen maanden geëvolueerd sinds de eerste vlucht. Het programma implementeerde de geofencing-functie, evenals een vluchtbeëindigingssysteem waarmee de missie indien nodig kon worden beëindigd. Aanpassingen aan het luchtvoertuig zijn eveneens uitgevoerd, naast software-evoluties en updates van de stuurautomaat, evenals structurele aanpassingen en verstevigingen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.