38 Airbus Eurofighters voor DuitslandNews

38 Airbus Eurofighters voor Duitsland

Persbericht Taufkirchen 11 november 2020 | automatisch vertaald

Airbus heeft een contract getekend om 38 nieuwe Eurofighters te leveren aan de Duitse luchtmacht. Dit maakt Duitsland tot het grootste bestellende land in het grootste defensieprogramma van Europa. De order, ook bekend onder de projectnaam Quadriga, betreft de levering van 30 eenzitter en 8 tweezitter Eurofighters. Drie van de vliegtuigen zullen worden uitgerust met extra testinstallaties als Instrumented Test Aircraft voor de verdere ontwikkeling van het Eurofighter-programma.

Dirk Hoke, CEO Airbus Defence and Space, zei: “De nieuwe Tranche 4 Eurofighter is momenteel het modernste in Europa gebouwde gevechtsvliegtuig met een levensduur tot ver na 2060. Zijn technische capaciteiten zullen volledige integratie in het European Future Combat Air System FCAS mogelijk maken.”

De vernieuwde order uit Duitsland stelt de productie tot 2030 veilig en komt op een strategisch belangrijk moment voor het programma. Naast een verwachte Eurofighter-order van Spanje ter vervanging van zijn oude F-18’s, zijn aankoopbeslissingen in Zwitserland en Finland op handen in 2021.

De variant die in Zwitserland wordt aangeboden, komt overeen met de configuratie van de Duitse Quadriga-order. De apparatuur omvat ‘s werelds nieuwste elektronische radar, toekomstbestendige hardware en software en onbeperkte multi-role mogelijkheden voor het aanvallen van lucht- en gronddoelen.

Eurofighter is Europa’s grootste defensieprogramma, waarbij naast Duitsland ook het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië zijn betrokken. Naast technologische capaciteiten stelt het meer dan 100.000 banen in Europa veilig.

Voor meer informatie over Airbus en Eurofighter gaan naar de website.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.