BAA II NL verkennings- en observatiesysteem voor FennekNews

BAA II NL verkennings- en observatiesysteem voor Fennek

Oberkochen, Duitsland, 28 april 2021 | Persbericht | automatisch vertaald

HENSOLDT, leverancier van sensoroplossingen, heeft een opdracht ontvangen van Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ter waarde van bijna 75 miljoen euro om de gepantserde verkenningsvoertuigen “Fennek” van de Koninklijke Landmacht uit te rusten met visuele systemen. De order omvat 188 observatie- en verkenningssystemen van BAA II NL en een aantal reserveonderdelen.

“Onze optronische oplossingen combineren sensoren van verschillende technologieën om de bemanning van gepantserde voertuigen een uitstekend situationeel bewustzijn te bieden”, aldus Andreas Hülle, CEO van HENSOLDT Optronics. “In het veld is dit vermogen essentieel om de missie te vervullen en de bescherming van de bemanningen te waarborgen.”

De BAA II NL is de logische doorontwikkeling van de BAA II JFST, die al in gebruik is bij het Joint Fire Support Team (JFST) van de Duitse krijgsmacht. De externe afmetingen zijn hetzelfde gebleven en ook het gebruik en de menunavigatie zijn ongewijzigd gelaten om de trainingsinspanning voor de bemanning zo laag mogelijk te houden.

De scope van het contract omvat ook aanpassingen aan de YellowKite-camera, die zal worden geoptimaliseerd om een ??dagzicht / nabij-infrarood (NIR) camera met kleurenzicht te worden en een nabij-infrarood cut-filter zal krijgen. Bovendien biedt HENSOLDT een digitale uitlaatklep.

HENSOLDT zal de observatie- en verkenningssystemen leveren aan Krauss-Maffei Wegmann (KMW), die de integratie van de BAA II NL en zijn commando- en controlesysteem in de Fennek-verkenningsvoertuigen zal verzorgen. De leveringen aan KMW starten in het najaar van 2022 met de kwalificatiesystemen. De serielevering start in 2023 en is gepland voor 2027.

Meer informatie op www.hensholdt.net

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.