Elbit Systems levert XACT-nachtzichtbrillen aan de Britse strijdkrachtenNews

Elbit Systems levert XACT-nachtzichtbrillen aan de Britse strijdkrachten

Haifa, Israël, 8 juni 2021 – Persbericht | Automatisch vertaald

Elbit Systems Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat haar Britse dochteronderneming, Elbit Systems UK Limited. (“Elbit Systems UK”), kreeg een aanvankelijk contract van ongeveer $ 16 miljoen (ongeveer £ 11,5 miljoen) toegekend door het Britse Ministerie van Defensie om de Britse strijdkrachten te voorzien van XACT-nachtzichtbrillen (Night Vision Goggles, NVG). Het initiële contract wordt uitgevoerd over een periode van 18 maanden met de mogelijkheid voor aanvullende vervolgopdrachten over een periode van vijf jaar.

XACT nv33

Volgens het contract zal Elbit Systems UK de lichtgewicht microverrekijker XACT nv33 NVG’s leveren in een op een helm gemonteerde configuratie. XACT nv33 NVG verbetert de missie-efficiëntie tijdens donkere omstandigheden en maakt veilig rijden met off-road voertuigen zonder koplampen mogelijk. Systemen uit de XACT-familie zijn geselecteerd door een aantal NAVO-landen, waaronder Duitsland en Nederland, maar ook door Israël, en zijn operationeel bewezen.

XACTnc33s
© Elbit Systems

Martin Fausset, CEO van Elbit Systems UK, zei: “Het is al bewezen dat de XACT nv33 NVG-systemen de operationele effectiviteit van verschillende legers over de hele wereld verbeteren en we zijn verheugd met de mogelijkheid om deze mogelijkheid aan het VK te bieden. De productie en levering van de XACT nv33 NVG’s zal meer geschoolde banen creëren in het VK en de Britse klant blijk geven van vrijheid van handelen en waar voor zijn geld”.

Europees

Elbit Systems ontwikkelt en levert nachtkijkers voor een groot aantal klanten, waaronder de VS, Nederland, Duitsland, Israël en anderen. In de afgelopen 18 maanden heeft Elbit Systems $ 95 miljoen aan bestellingen voor NVG’s binnengehaald: voor de Enhanced Night Vision Goggle – Binocular (“ENVG-B”) systemen van het Amerikaanse leger, de Squad Binocular Night Vision Goggle van het US Marine Corps (“SBNVG ”) systemen, de speciale eenheden en speciale operatie-eenheden van de Duitse federale politie en de Nederlandse strijdkrachten. Dit is de derde contracttoekenning voor Elbit Systems UK sinds begin 2021, naast het contract van $ 166 miljoen voor maritieme opleidingstechnologieën en de contracttoekenning van $ 137 miljoen voor de toekomstige target-acquisitieoplossing (D-JFI).

Voor aanvullende informatie, bezoek: https://elbitsystems.com/, volg op Twitter of bezoek de officiële FacebookYoutube en LinkedIn kanalen.

Zie ook Elbit levert nachtzicht

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.