IDF en Elbit-systemen onthullen de ‘Iron Sting’: een nauwkeurige, laser- en gps-gestuurde mortiermunitieNews

IDF en Elbit-systemen onthullen de ‘Iron Sting’: een nauwkeurige, laser- en gps-gestuurde mortiermunitie

Iron Sting is een ‘genetwerkt precisie-vuursysteem’ – een mortiermunitie die laser en gps gebruikt om doelen nauwkeurig aan te vallen en nevenschade te voorkomen. Er zijn met succes proeven uitgevoerd, waarmee de ontwikkeling van het systeem is afgerond.

Minister van Defensie, Benny Gantz: “De technologie die door de Israëlische industrieën aan de IDF ter beschikking wordt gesteld, verandert het slagveld en voorziet onze troepen van nauwkeurigere en effectievere middelen. De integratie van” Iron Sting “in de IDF komt overeen met de visie die wordt gepresenteerd in het leger. “Tnufa” -meerjarenplan. Het vervult ook de behoeften van de IDF, door gevechtsmogelijkheden aan te passen aan vijanden die verborgen zijn in civiele, stedelijke omgevingen, terwijl het voldoet aan de wettelijke en morele normen van de staat Israël.”

Vandaag (14.03.2021) onthullen het Directoraat van Defensie R&D van het Israëlische Ministerie van Defensie, samen met de IDF’s Ground Forces en Elbit Systems een nauwkeurige laser- en GPS-geleide mortiermunitie, de “Iron Sting”. onlangs laatste proeven ondergaan op een testlocatie in het zuiden van Israël. De voltooiing van de tests maakt het mogelijk om met serieproductie te beginnen voordat het systeem aan de IDF wordt geleverd.

De reeks tests is uitgevoerd met behulp van twee in een netwerk gekoppelde cardom-mortelsystemen die zijn ontwikkeld door Elbit Systems : een “cardom” -systeem, gemonteerd op een M113 APC en een “cardom-speer” -systeem, gemonteerd op een Hummer 4X4 SUV. De Iron Sting is ontworpen om doelwitten nauwkeurig aan te vallen, zowel in open terreinen als in stedelijke omgevingen, terwijl de kans op bijkomende schade en het voorkomen van letsel aan niet-strijders. Het operationele gebruik ervan zal een revolutie teweegbrengen in de grondoorlog en bataljons uitrusten met organische, nauwkeurige en effectieve vuurkracht.

Hoofd Onderzoek en Ontwikkeling in de DDR & D, Bri g. Generaal Yaniv Rotem: “Tien jaar onderzoek en ontwikkeling hebben ons naar dit moment geleid waarop we de grondtroepen van de IDF kunnen voorzien van geavanceerde capaciteiten die gemaakt zijn voor het moderne slagveld. Deze laser- en gps-geleide mortiermunitie biedt troepen een nauwkeurig afvuurvermogen dat tot nu toe alleen in raketten en luchtmunitie is geïmplementeerd. Dit is een zeer complex programma en een baanbrekend systeem op internationaal niveau.”

©IDF/Elbit

Hoofd van de wapenafdeling bij de grondtroepen van de IDF, kolonel Arik Avivi: “Het bevel van de grondtroepen leidt het proces van integratie van de‘ Iron Sting ’in de IDF. Deze nauwkeurig geleide mortiermunitie is baanbrekend voor IDF-bataljons en rust ze uit met nauwkeurige en organische vuurkracht. Deze mogelijkheid is tot dusver voorbehouden aan grote en complexe raketten. Dankzij deze indrukwekkende technologische ontwikkeling zal het nu op grote schaal in mortiermunitie worden geïmplementeerd.”

General Manager van Elbit Systems Land Division, Yehuda (Udi) Vered: “ De introductie van deze laser- en GPS-geleide munitie transformeert het mortiersysteem van een statistische vuurkracht in een nauwkeurig vuursysteem, wat een significante verandering in vuurcapaciteiten op de tactische Wij geloven dat we in staat zijn geweest om een ??efficiënte oplossing te ontwikkelen die het mogelijk maakt om de precisie te vergroten en bijkomende schade te verminderen ”.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.