Duitsland koopt licht gepantserde ambulances bij GDELSNews

Duitsland koopt licht gepantserde ambulances bij GDELS

Geplaatst op 2020-04-15 | automatisch vertaald

General Dynamics European Land Systems heeft een contract van de Duitse aanbestedende dienst BAAINBw gekregen voor de levering van 80 goed beveiligde EAGLE 6×6-voertuigen voor het ambulancekorps van het Duitse leger. De eerste leveringen van voertuigen zullen starten in 2021 en doorgaan in 2024.

De EAGLE werd geselecteerd in een aanbestedingsprocedure in het kader van het middelzware ambulance-voertuigprogramma (“mittleres geschütztes Ambulanzfahrzeug”), dat de kloof tussen de lichte en zware ambulance van de gebruiker zal dichten wagenpark.

De EAGLE 6×6 is het nieuwste en grootste lid van de beproefde EAGLE-voertuigfamilie. In zijn 6×6-configuratie biedt het voertuig een ruimer gebruikerscompartiment en meer laadvermogen. Lagere eigendomskosten worden bereikt door de hoge mate van overeenkomst met de 4×4-versie, het onderhoudsvriendelijke ontwerp en bewezen ondersteuningsoplossingen. Duitsland is de 2e klant voor deze nieuwe EAGLE-versie na het Zwitserse leger. “We willen het Duitse leger heel erg bedanken voor het vertrouwen in ons EAGLE-voertuigplatform. Als betrouwbare partner van de Bundeswehr zet GDELS zich volledig in om de voertuigen te leveren tegen kostprijs, kwaliteit en planning, ”aldus Dr. Thomas Kauffmann, GDELS Vice President International Business & Services.

GDELS zal de EAGLE vervaardigen op haar locaties in Zwitserland en Duitsland. Voor het Duitse programma zal een aanzienlijk deel van de productie in Kaiserslautern en Sembach worden voltooid met de betrokkenheid van tientallen Duitse leveranciers. “Dit contract zal onze capaciteiten als toonaangevende OEM voor voertuigen verder versterken en zal resulteren in een investering van meerdere miljoenen in onze Duitse onderhoudsafdeling voor voertuigen in Sembach”, aldus Dr. Christian Kauth, Managing Director van GDELS-Deutschland.

Het Duitse leger en de Duitse federale politie beschikken over een vloot van bijna 700 EAGLE-voertuigen; het voertuig heeft zijn superieure prestaties en betrouwbaarheid bewezen in verschillende nationale en internationale missies.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.