Boeing’s F-15 Qatar Advanced Jet voltooit succesvolle eerste vluchtNews

Boeing’s F-15 Qatar Advanced Jet voltooit succesvolle eerste vlucht

Een vlucht van 90 minuten toont de ongeëvenaarde wendbaarheid en snelheid van de nieuwe jager.

ST. LOUIS, 14 april 2020 – Boeing [NYSE: BA] voltooide met succes de eerste vlucht van de F-15QA-jager, de meest geavanceerde versie van de jet die ooit is vervaardigd. Ontwikkeld voor de Qatar Emiri Air Force (QEAF), demonstreerde de jet zijn capaciteiten van de volgende generatie tijdens zijn 90 minuten durende missie. De vlucht steeg op en landde vanaf de internationale luchthaven Lambert in St. Louis.

“We zijn erg trots op deze prestatie en kijken met grote opwinding uit naar de voortdurende successen van dit programma”, zegt kolonel Ahmed Al Mansoori, commandant van de QEAF F-15 Wing. “Deze succesvolle eerste vlucht is een belangrijke mijlpaal die onze squadrons een stap dichter bij het vliegen met dit ongelooflijke vliegtuig over de lucht van Qatar brengt.”

Het vluchttestteam van Boeing, onder leiding van Chief Test Pilot Matt Giese, heeft een nauwkeurige missiechecklist opgesteld om de mogelijkheden van het multirole vliegtuig te testen. Het vliegtuig bewees zijn wendbaarheid tijdens zijn verticale “Viking” -start en door negen G’s, of negen keer de kracht van de aardse zwaartekracht, te trekken tijdens het daaropvolgende manoeuvreren in het testluchtruim. Ook controles van systemen als vliegtuigelektronica en radar waren succesvol. Een testteam dat de gegevens in realtime bewaakte, bevestigde dat het vliegtuig volgens plan had gepresteerd.

“Deze succesvolle eerste vlucht is een belangrijke stap om de QEAF een vliegtuig te bieden met het beste bereik en laadvermogen in zijn klasse”, zegt Prat Kumar, vice-president van Boeing en programmamanager F-15. “De geavanceerde F-15QA biedt niet alleen mogelijkheden om het spel te veranderen, maar is ook gebouwd met behulp van geavanceerde productieprocessen die de jet efficiënter maken om te produceren. In het veld kost de F-15 de helft van de kosten per vlieguur van vergelijkbare gevechtsvliegtuigen en levert hij veel meer lading op veel grotere afstanden. Dat is een succes voor de warfighter.

“Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft Boeing in 2017 een contract van $ 6,2 miljard toegekend voor de productie van 36 F-15 straaljagers voor de QEAF. Boeing zal in 2021 vliegtuigen aan de klant gaan leveren. Daarnaast ontving Boeing een Buitenlands militair verkoopcontract van de Amerikaanse luchtmacht in 2019 voor F-15QA-vliegtuigbemanning en onderhoudstraining voor de QEAF.

De F-15QA biedt zijn operators de volgende generatie technologieën zoals fly-by-wire vluchtcontroles, digitale cockpit; gemoderniseerde sensoren, radar , en mogelijkheden voor elektronische oorlogsvoering, en ‘s werelds snelste missiecomputer. Door de grotere betrouwbaarheid, duurzaamheid en onderhoudbaarheid kunnen defensie-operators de huidige en zich ontwikkelende bedreigingen betaalbaar blijven.

Door investeringen in het F-15QA-platform en samenwerking met de Amerikaanse luchtmacht, Boeing bereidt zich nu voor op de bouw van een binnenlandse variant van de geavanceerde jager, de F-15EX.De F-15EX werd een recordprogramma voor de luchtmacht toen de National Defense Au op 30 december 2019 werd de wet op de bekrachtiging voor het fiscale jaar 2020 ondertekend. In januari heeft de luchtmacht openbare bekendmakingen gedaan van haar voornemen om een ??single-source contract voor acht jets aan Boeing toe te kennen. Toekomstige plannen vragen maar liefst 144 vliegtuigen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.