Cougar lost Chinook af op KAFNews

Cougar lost Chinook af op KAF

De Chinook transporthelikopters hebben voorlopig de laatste vlucht gevlogen in Afghanistan. De Cougars nemen vanaf vandaag de transporttaak voor de komende maanden over.

De afgelopen weken arriveerden vijf Cougar transporthelikopters met verschillende vluchten van de Antonov AN-124 op Kandahar Airfield. Sindsdien is er hard gewerkt om de vijf Cougars zo snel mogelijk inzetgereed te krijgen om de transporttaak voor ISAF te vervullen. Op 1 mei 2010 nemen de Chinooks het weer over van de Cougars.

IMG_8631-low

Inzet: Vanaf eind april dit jaar waren de Chinooks als onderdeel van de Air Task Force gestationeerd op Kandahar Airfield. In totaal vlogen zij 625 uren voor missies in het zuiden van Afghanistan. In de afgelopen vier maanden hebben de drie Chinooks bijna 6000 personen en ruim 300.000 kg vracht vervoerd. Ook ondersteunden de Chinooks operaties van speciale eenheden, waaronder Taskforce 55 met Nederlandse commando’s en mariniers.

Belang luchtsteun: De inzet van luchtsteun in Afghanistan is van essentieel belang. Niet alleen omdat het bergachtige landschap transport over de grond bemoeilijkt, maar ook door het gevaar dat wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van IED’s (Improvised Explosive Devices) en oude mijnen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.