Boeing levert eerste CH-47F Chinook aan de Koninklijke LuchtmachtNews

Boeing levert eerste CH-47F Chinook aan de Koninklijke Luchtmacht

Persbericht Boeing, automatisch vertaald

PHILADELPHIA, 3 april 2020 — Boeing [NYSE: BA] heeft onlangs de eerste CH-47F Chinook met een verbeterde cockpit geleverd aan de Koninklijke Luchtmacht (RNLAF), waarmee het trackrecord van tijdige leveringen aan klanten wordt voortgezet. De RNLAF zal een vloot van 20 CH-47F Chinooks exploiteren, de nieuwste configuratie die door landen over de hele wereld wordt gebruikt.

“De RNLAF heeft ons duidelijk gemaakt dat ze nu de geavanceerde, bewezen mogelijkheden van de CH-47F nodig hebben”, zegt Andy Builta, vice-president van Cargo & Utility Helicopters en programmamanager H-47. “Ik wil ons fenomenale team bedanken voor het harde werken in een moeilijke situatie om deze vliegtuigen veilig af te leveren. Dit herinnert ons er allemaal aan hoe belangrijk Chinooks zijn voor onze klanten. ”

De 20 CH-47F Chinooks worden een vloot die is uitgerust met dezelfde ultramoderne technologie als het Amerikaanse leger, inclusief digitale automatische vluchtcontroles, een volledig geïntegreerde Common Avionics Architecture System (CAAS) glazen cockpit en geavanceerde vracht verwerkingsmogelijkheden. De algemene configuratie leidt tot lagere totale levenscycluskosten.

De RNLAF vliegt momenteel een mix van F-model Chinooks met het Advanced Cockpit Management System (ACMS) en CH-47D Chinooks.

“Het was een genoegen om nauw samen te werken met het Amerikaanse leger en de Boeing-teams om deze mijlpaal te bereiken”, zegt kolonel Koen van Gogh, Defensie Materieel Organisatie. “De Chinook-helikopter is een essentiële troef voor onze missies en de tijdige levering ondersteunt zeker onze operationele planning. Ik loof het personeel van Boeing voor hun voortdurende inspanningen om dit mogelijk te maken in deze moeilijke tijden, evenals de functionarissen van het Amerikaanse leger die ons op het goede spoor hielden. ”

De leveringen aan de RNLAF zullen naar verwachting doorgaan in 2021. Chinooks zijn momenteel in dienst of onder contract bij 20 internationale defensie-eenheden, waaronder het Amerikaanse leger, de Amerikaanse Special Operations Forces en acht NAVO-lidstaten. Boeing is ‘s werelds grootste ruimtevaartbedrijf en toonaangevende leverancier van commerciële vliegtuigen, defensie-, ruimte- en beveiligingssystemen en wereldwijde diensten. Als een vooraanstaande Amerikaanse exporteur ondersteunt het bedrijf commerciële en overheidsklanten in meer dan 150 landen.

Boeing heeft wereldwijd meer dan 160.000 mensen in dienst en maakt gebruik van de talenten van een wereldwijd leveranciersbestand. Voortbouwend op een erfenis van leiderschap in de ruimtevaart, blijft Boeing toonaangevend op het gebied van technologie en innovatie, levert voor zijn klanten en investeert in zijn mensen en toekomstige groei.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.