NAVO ministers van Buitenlandse Zaken eens over reactie op CoronavirusNews

NAVO ministers van Buitenlandse Zaken eens over reactie op Coronavirus

De NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken gaven de bevelhebber van de NAVO, generaal Wolters, opdracht de noodzakelijke militaire steun te coördineren om de coronaviruscrisis te bestrijden en versnelde paden door het Europese luchtruim te gaan gebruiken voor militaire vluchten met medische benodigdheden, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg donderdag (2 april 2020).

NATO persbericht donderdag 2 april 2020. Automatisch vertaald.

Meeting of the North Atlantic Council in Foreign Ministers’ session via tele-conference with opening remarks by NATO Secretary General Jens Stoltenberg

‘De NAVO is in het leven geroepen om crises aan te pakken. Dus we kunnen helpen en ons Bondgenootschap speelt zijn rol ”, zei de secretaris-generaal. De opmerkingen van de heer Stoltenberg kwamen na een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken, die voor het eerst in de geschiedenis van de NAVO werd gehouden via beveiligde videoconferentie. De ministers kwamen ook overeen om in april een buitengewone vergadering van ministers van Defensie te houden om de steun aan de geallieerden te herzien en besluiten te nemen over eventuele verdere stappen.

Het Bondgenootschap coördineert en ondersteunt al nationale inspanningen tegen de pandemie met logistieke, transport- en medische hulp. “Ik ben dankbaar voor het verdere aanbod van hulp, dat de NAVO-Bondgenoten vandaag hebben gedaan en voor de substantiële steun die de Bondgenoten al hebben verleend”, zei de secretaris-generaal, onder verwijzing naar de luchtbrug van medische voorraden, de levering van medisch personeel en het gebruik van innovatieve technologieën . De heer Stoltenberg benadrukte dat de belangrijkste taak van de NAVO de bescherming van de bijna een miljard mensen van de NAVO bleef, en dat het vermogen van de NAVO om operaties uit te voeren niet was ondermijnd.

De bijeenkomst van vandaag was ook gericht op NAVO-missies in Irak en Afghanistan en steun voor Georgië en Oekraïne. Wat Irak betreft, zei de secretaris-generaal dat de NAVO een aantal aanvullende activiteiten op zich zou nemen, waaronder de training en opleiding van onderofficieren, ingenieurs en de federale politie. Wat Afghanistan betreft, was de secretaris-generaal verheugd over de inspanningen om een ??inclusief team op te richten voor de inter-Afghaanse onderhandelingen, en riep hij de Taliban en alle politieke actoren op om hun rol te spelen.

Noord-Macedonië, dat op vrijdag (27 maart 2020) het 30e lid van de alliantie werd, woonde voor het eerst een bondgenootschappelijke NAVO-bijeenkomst bij.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.