PPSS Group: kritische vooruitgang in mesbeschermingNews

PPSS Group: kritische vooruitgang in mesbescherming

Persbericht | automatisch vertaald

Op basis van een uitgebreid begrip van de meest realistische bedreigingen van vandaag waarmee overheids- en particuliere beveiligingsprofessionals worden geconfronteerd, heeft PPSS Group vandaag een officiële vervanging aangekondigd voor hun veelgeprezen steekwerende vesten op polycarbonaatbasis.

De productvideo van het bedrijf, waarin de CEO Robert Kaiser wordt geslagen en gestoken terwijl hij de vesten draagt, wordt algemeen beschouwd als ‘fysiek bewijs’ van het precieze prestatieniveau en de kwaliteit ervan.

Kaiser zei: “Na jaren van meedogenloze R&D hebben we geconcludeerd dat polycarbonaat als grondstof niet langer goed genoeg is, of op een gegeven moment zal zijn. Het gebrek aan gecertificeerde bescherming tegen punten zorgde ervoor dat het ‘moreel’ erg moeilijk voor ons werd. We leerden te accepteren dat verbeterde bescherming tegen messen, machetes, scheermesjes, zelfgemaakte steekwapens en zelfs spikes nodig was.”

“We concludeerden dat koolstofvezelcomposieten de enige echt betrouwbare en vooruitstrevende oplossing zijn. Koolstofvezel stelt ons in staat om echt superieure niveaus van steekbescherming te bieden naast substantiële gewichtsvermindering, lagere dikte en tot slot ook volledig gecertificeerde spijkerbescherming. Dit zonder extra kosten.”

Volgens hun CEO is gecertificeerde bescherming tegen zelfgemaakte steekwapens cruciaal, vooral voor correctionele en gevangenisbeambten die dagelijks te maken hebben met enkele van de wreedste geïmproviseerde wapens.

Bescherming tegen punten is nu ook van even groot belang geworden voor particuliere beveiligingsprofessionals, simpelweg vanwege het soort wapens dat de afgelopen jaren op straat is verschenen.

In vergelijking met de zeer succesvolle steekwerende vesten op polycarbonaatbasis van het bedrijf, zijn de nieuwe steekwerende vesten nog lichter, dunner, effectiever en functioneler.

Gecertificeerde prestatieniveaus

• CAST KR1 / SP1 Stab & Spike – (CAST Body Armor Standard 2017)
• NIJ Level 1 Stab & Spike – (NIJ Standard 0115.01)
• VPAM K1 Stab & Spike – (VPAM KDIW 2004 – Editie 18.05.2011)
• VPAM I1 ‘Needle Protection’ – (VPAM KDIW 2004 – Edition 18.05.2011)
• VPAM W1 ‘Impact Protection’ – (VPAM KDIW 2004 – Edition 18.05.2011)

In de afgelopen tien jaar hebben de vesten van PPSS Group de meeste betrouwbare beschermingsniveaus tegen scherpe objecten en beschermen veiligheidsprofessionals en wetshandhavers, gevangenisbewakers, immigratie- en douanebeambten wereldwijd.

Over PPSS Group

PPSS Group is een internationale firma die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en levering van hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen, die ongeëvenaarde bescherming bieden tegen scherpe wapens, trauma met stompe kracht en zelfs menselijke beten. Aanwezigheid op sociale media: Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.