Eerste Airbus A400M voor BelgiëNews

Eerste Airbus A400M voor België

Persbericht | automatisch vertaald

De Belgische luchtmacht heeft haar eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst genomen. Het vliegtuig werd overgedragen aan de klant op de A400M Final Assembly Line in Sevilla (Spanje) en voerde vervolgens zijn veerbootvlucht uit naar het 15th Wing Air Transport in Melsbroek (België), waar het vliegtuig zal worden gestationeerd.

Deze A400M, bekend als MSN106, zal worden ingezet binnen een binationale eenheid bestaande uit in totaal acht vliegtuigen, zeven van de Belgische luchtmacht en één van de Luxemburgse strijdkrachten.

De tweede A400M voor België zal begin 2021 worden afgeleverd.

Alberto Gutierrez, Hoofd Militaire Vliegtuigen bij Airbus Defence and Space, zei: “Met de levering van dit vliegtuig zijn alle lanceerklanten nu uitgerust met de A400M. MSN106 zal zich bij de vliegtuigen van Luxemburg voegen in de binationale eenheid die samen met België wordt geëxploiteerd. Ondanks de uitdagingen als gevolg van Covid-19 hebben onze teams alle 10 geplande vliegtuigleveringen voor dit jaar bereikt, waardoor de wereldwijde vloot 98 vliegtuigen in gebruik heeft genomen. “

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.