WCAA Rotary Wing Training Center ontvangt Chinook helikopterFeatured

WCAA Rotary Wing Training Center ontvangt Chinook helikopter

IMG_3824Het Rotary Wing Training Center (RWTC) verwelkomde maandag 23 januari haar nieuwste aanwinst: een speciaal voor onderhoudstrainingen geprepareerde CH-47 Chinook helikopter.

Het RTWC is onderdeel van de World Class Aviation Academy (WCAA) en is gevestigd in het Aerospace & Maintenance Park Gate2. Het maakt onderdeel uit van het Ericsson terrein te Rijen dat pal bij vliegbasis Gilze-Rijen, het thuis van het Defensie Helikopter Commando (DHC), gelegen is. Het RWTC heeft als ambitie om de nummer 1 opleider voor Chinook technici te worden en zo te voldoen aan de groeiende vraag op dit vlak door militaire Chinook gebruikers in Europa.

Boeing, de Amerikaanse producent van de Chinook, en de WCAA tekenden in 2009 een overeenkomst om samen te gaan werken op het gebied van onderhoudstrainingen. Op 29 september 2011 werd een samenwerkingscontract getekend met Boeing om een modern trainingscentrum voor het onderhoud aan de CH-47 Chinook helikopter in te richten.

IMG_3827 IMG_3826 IMG_3834

IMG_3845 IMG_3843 IMG_3842

De eerste opleidingen staan gepland om in maart 2012 te starten. Momenteel wordt nog hard gewerkt om het nieuwe opleidingscentrum in gereedheid te brengen in de enorme hal op het terrein van Gate2, dat daartoe volledig wordt verbouwd. Er zijn twee verdiepingen gedeeltelijk uitgezaagd om de Chinook onderdak te kunnen bieden voor het lesprogramma.

IMG_3848 IMG_3847

Het transportbedrijf Koninklijke Saan werd ingehuurd om de verhuizing van de Chinook trainingshelikopter en het bijbehorende instructiemateriaal te verzorgen. Begin januari werd al het materiaal in de haven van Baltimore in de Verenigde Staten aan boord van een vrachtschip geladen. Vrijdag 20 januari kwam de helikopter aan in Amsterdam en werd na het weekend op een speciale dieplader gehesen en naar Rijen vervoerd.

IMG_3850

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.