M-345: LEONARDO’S NIEUWE JET TRAINER GECERTIFICEERD EN KLAAR VOOR DE WERELDMARKTNews

M-345: LEONARDO’S NIEUWE JET TRAINER GECERTIFICEERD EN KLAAR VOOR DE WERELDMARKT

Rome 08 mei 2020 12:31 | Persbericht automatisch vertaald

*De DAAA (Directorate for Air Armaments and Airworthiness), de certificeringsautoriteit van het Italiaanse ministerie van Defensie, heeft de initiële certificering gegeven voor de nieuwe M-345-trainer van Leonardo.
*De nieuwe M-345 van Leonardo, die bijna dienst bij de Italiaanse luchtmacht, en toekomstige vliegtuigen van het Italiaanse luchtmacht-acrobatische team Frecce Tricolori, is een vliegtuig dat jet-trainer vliegtuigachtige prestaties en efficiëntie kan leveren ten koste van een turboprop.
*De eerste certificering van de M-345 is het resultaat van intensieve testactiviteiten tijdens de vlucht en op de grond – die in totaal bijna 200 vluchten omvatten, mede dankzij de samenwerking met de Italiaanse luchtmacht, gericht op het beoordelen van de naleving van vliegtuigen en uitrusting volgens strikte prestatie- en veiligheidsnormen.

Kondigt Leonardo met genoegen aan dat de DAAA (Directorate for Air Armaments and Airworthiness), de certificeringsautoriteit van het Italiaanse Ministerie van Defensie, heeft de “Initial Certificatie “voor Leonardo’s nieuwe M-345 trainingsvliegtuig. Deze belangrijke prestatie voor het M-345-programma is het resultaat van intensieve activiteiten met tweehonderd speciale vluchten die zijn geregistreerd naast de kritische ondersteuning van het Flight Test Center van de Italiaanse luchtmacht, de 61st Wing en de 10th Aircraft Maintenance Unit.

Lucio Valerio Cioffi, Managing Director van Leonardo Aircraft Division, merkte op: “Het behalen van de initiële certificering voor de M-345 – uniek in zijn segment voor acquisitie- en operationele kosten – bevestigt dat het vliegtuig uitstekende eigenschappen en mogelijkheden heeft en het beschikbaar maakt voor de internationale markt. Dit resultaat vloeit voort uit een geconsolideerde samenwerking tussen de industrie, de certificeringsautoriteit en de Italiaanse luchtmacht onder een volledige nationale inspanning en belichaamt het erfgoed in excellente opleiding dat algemeen wordt erkend door de Italiaanse strijdkrachten.”

De initiële certificering van de M-345 markeert het eerste geval van handhaving van de nieuwe AER (EP) P-21-regel voor een vliegtuig met vaste vleugels. Deze regel keurt de Europese EMAR-21 – (European Military Airworthiness Requirements) – een strenge internationale certificeringsvereiste goed die ook gunstig zal zijn voor de export van het vliegtuig.

Dankzij zijn prestaties en geavanceerde geïntegreerde trainingssysteem biedt de M-345 de luchtmacht een aanzienlijke verbetering van de effectiviteit van de training, een grotere efficiëntie en een sterke verlaging van de operationele kosten. Het nieuwe vliegtuig, ontworpen om te voorzien in basis- en basis / geavanceerde trainingsbehoeften, zal een aanvulling vormen op de M-346’s die worden gebruikt voor de gevorderde fase van pilotenopleiding en zal, in het kader van het “International Flight Training School” -project, de versterking en internationalisering ondersteunen van het trainingsaanbod dat Leonardo in samenwerking met de Italiaanse luchtmacht heeft gelanceerd.

Het Integrated Training-systeem op basis van de M-345 bevestigt Leonardo’s wereldwijde technologische leiderschap in het trainen van piloten die zijn toegewezen aan vliegtuigen van de huidige en toekomstige generatie, en profiteert van de ervaring en technologie die al is ontwikkeld voor de M-346, inclusief de “Live Virtual Constructive” -functie. Dit maakt de integratie van het in-flight vliegtuig met gesimuleerde “vriend” of “vijand” elementen mogelijk, waardoor de toekomstige piloot kan worden blootgesteld aan de complexiteit van elk mogelijk operationeel scenario.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.