Kongsberg levert Protector RWS aan CanadaNews

Kongsberg levert Protector RWS aan Canada

Kongsberg Defence & Aerospace heeft een contract getekend met General Dynamics Land Systems – Canada voor de levering van de PROTECTOR Remote Weapon Stations (RWS) aan het Canadese leger met een waarde van 500 MNOK.

25 mei 2020 Persbericht | automatisch vertaald

De PROTECTOR RWS wordt geïntegreerd in de Canadese vloot van gepantserde gevechtsvoertuigen. Canada tekende in 2005 zijn eerste PROTECTOR RWS-contract, gevolgd door aanvullende contracten in 2012 en 2014.

“We zijn erg blij opnieuw gekozen te zijn als leverancier van Remote Weapon Stations aan het Canadese leger. Dit bevestigt de sterke positie van KONGSBERG’S PROTECTOR RWS en zet de nauwe relatie voort tussen KONGSBERG en het Canadese leger en General Dynamics Land Systems – Canada, ”zegt Pål E. Bratlie, Executive Vice President Kongsberg Defence & Aerospace AS.

“Te midden van de meest onzekere en moeilijke economische tijden in ons leven, zijn we zeer verheugd deze order te winnen ondanks de COVID-19-pandemie. Onze zakelijke basis is langdurig en solide, met een orderportefeuille die een sterke basis vormt voor toekomstige activiteiten, ”zegt Eirik Lie, President Kongsberg Defence & Aerospace AS.

KONGSBERG is al meer dan twee decennia de toonaangevende wereldwijde leverancier van externe wapenstations. Benut miljoenen uren operationeel gebruik onder alle omstandigheden, gebaseerd op 20.000 geleverde systemen voor 23 landen. De PROTECTOR RWS is voortdurend geëvolueerd om aan steeds hogere eisen te voldoen, waarbij gebruik wordt gemaakt van technologische vooruitgang om aan nieuwe bedreigingsscenario’s te voldoen.

Het Canadese leger zal de nieuwste generatie PROTECTOR RWS ontvangen, een extern wapenstation dat is voorbereid voor draadloze besturing, UAS-mogelijkheden, multi-sensor fusion en andere nieuwe functies die vereist zijn door de groeiende gebruikersgemeenschap. De systemen voor Canada zullen parallel worden geproduceerd met vijf andere programma’s, – het creëren van synergieën in de leveranciersbasis en projectuitvoering ten behoeve van de klanten.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.