“Borsuk” op het oefenterrein in Drawsko Pomorskie getestNews

“Borsuk” op het oefenterrein in Drawsko Pomorskie getest

Persbericht | automatisch vertaald

In september werd het prototype van het New Floating Combat Infantry Vehicle (NBPWP), de “Borsuk” (Das). getest. Het voertuig heeft, samen met het geïnstalleerde Remote Controlled Tower System ZSSW-30, een reeks tests en controles ondergaan, waaronder brandtests.

Borsuk
©PGZ

Het onderzoek van “Borsuk” was van cognitieve aard en was de eerste veldverificatie van de aannames die voor dit systeem werden gedaan. De testresultaten zijn niet openbaar. Momenteel worden activiteiten uitgevoerd die verband houden met de evaluatie van de uitgevoerde tests en hun impact op de configuratie van militair materieel.

– “Borsuk”, of om precies te zijn, zijn eerste prototype was bewapend met de ZSSW-30 en ging op jacht in Drawsko. We zijn niet bevoegd om te informeren over de resultaten van de controles en tests die in deze fase zijn uitgevoerd, maar ik kan met trots zeggen dat we volledig tevreden zijn met de eerste resultaten van ons werk. Zowel “Borsuk” als ZSSW-30 zijn de beste bestaande voorbeelden van hoe investeringen in nationale competenties spectaculaire resultaten opleveren – aldus Bart?omiej Zaj?c, CEO van Huta Stalowa Wola S.A.

Borsuk
©PGZ

Het project, met de codenaam BORSUK, heeft tot doel het New Floating Infantry Fighting Vehicle (NBPWP), de opvolger van de BWP-1-voertuigen, te ontwikkelen. Het is een van de meest verwachte producten van PGZ door het leger, met een productie- en ontwikkelingspotentieel voor minstens 30 jaar. Door de uitvoering van dit project kan de PGZ Group dichter bij ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van rupsvoertuigen komen. Het NBPWP wordt onder meer gekenmerkt door het vermogen om waterhindernissen te overwinnen en tegelijkertijd zeer goed bestand te zijn tegen vernietigingsmiddelen, waardoor de mogelijkheid van veilig transport en vuursteun van gemechaniseerde infanterie-eenheden wordt gegarandeerd.

Borsuk
©PGZ

Het Remote Controlled Tower System ZSSW-30, ontwikkeld door HSW in samenwerking met WB Electronics, is de eerste volledig Poolse constructie van een onbemande koepel. Geïntegreerd met de ZSSW-30 anti-tank geleide raketwerper, is het ontworpen om de strijdkrachten binnen te gaan als de doelbewapening van de nieuwe Rosomak infanteriegevechtsvoertuigen en gepantserde personendragers, die een van de pijlers zijn van de uitrusting van de landmacht.

Meer info op https://grupapgz.pl/

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.