Bericht korpscommandant aan militairen NatresNews

Bericht korpscommandant aan militairen Natres

Geachte Korpsgenoten

De impact van COVID-19 op de samenleving wordt steeds groter. Defensie heeft al verschillende concrete stappen gezet en momenteel worden meer voorbereidingen getroffen en staat defensie met man en macht paraat.

Op dit moment worden reservisten reeds ingezet in de veiligheidsregio’s en op andere locaties. Verder bereiden andere reservisteneenheden zich voor een op een mogelijke inzet, indien daar in de huidige situatie om wordt gevraagd. Iedere militair, dus ook de reservist, dient rekening te houden met een (alternatieve) inzet. De operationele informatie over de eventuele inzet verloopt via de commandantenlijn van de bataljons.

Andere inhoudelijke zaken en maatregelen die betrekking hebben op de reservist kunt u vinden op het intranet portaal van het ministerie van Defensie onder de kop (COVID-19: informatie voor Reservisten). Mijn advies is om op regelmatige basis dit portaal te bezoeken, deze informatie wordt namelijk op zeer frequente basis aangepast aan de snel veranderende realiteit!

Mijn gedachten gaan in het bijzonder uit naar alle mogelijke persoonlijke gevolgen van deze crisis op u, uw geliefden en uw sociale omgeving. Economisch gezien is het voor veel bedrijven, groot en klein, de zelfstandigen en de ZZPer een extreem moeilijke periode. En ook gaan mijn gedachten uit naar uw eigen gezondheid en dat van uw familieleden en naasten. Ik verzoek u ook de aanwijzingen op te volgen en de voorgeschreven maatregelen in acht te nemen, ook als u fit en gezond bent, dit in het belang van mensen die kwetsbaarder zijn.

Korpsgenoten ik reken op u, ‘Als ‘t moet’.

Korpscommandant Lkol Hans Berding

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.