ATLANTIC RESOLVE – 101ST AIRBORNE COMBAT AVIATION BRIGADENews

ATLANTIC RESOLVE – 101ST AIRBORNE COMBAT AVIATION BRIGADE

USAREUR News Release, 11 juli 2020 | Automatisch vertaald

Helikopters van de Combat Aviation Brigade van de 101st Airborne Division uit Fort Campbell, Kentucky, arriveerden op 7 juli 2020 in La Rochelle, Frankrijk, voor de zesde rotatie van ATLANTIC RESOLVE.

Terwijl de 3rd Combat Aviation Brigade (3CAB) via Rotterdam vertrekt, komt de aflossende eenheid via Frankrijk naar Europa.

De 598th Transportation Brigade, Surface Deployment and Distribution Command houdt toezicht op de lozing van de uitrusting van de CAB uit het schip, ARC Endurance. De verdere beweging van de vliegtuigen en uitrusting van de CAB zal worden gecontroleerd door het 21e Theatre Sustainment Command en de Franse militaire partners. Het is voor het eerst sinds de jaren zestig dat een operatie van het Amerikaanse leger van deze omvang in La Rochelle wordt uitgevoerd. De komst en beweging van de CAB door Frankrijk biedt een kans voor Amerikaanse en Franse logistiekers om partnerschappen op te bouwen en de interoperabiliteit te verbeteren. Operatie MOUSQETAIRE, het Franse deel van de logistieke beweging, toont de sterke partnerschappen tussen Amerikaanse en Franse legers.

Ter ondersteuning van ATLANTIC RESOLVE zullen 101st Soldiers deelnemen aan multinationale trainingsoefeningen met NAVO-bondgenoten en partners. De luchtvaartrotatie zal worden ingezet met ongeveer 2.000 personeelsleden, 50 UH-60 en HH-60 Black Hawks, 4 CH-47 Chinooks, 25 AH-64 Apaches en meer dan 1.800 wielvoertuigen en uitrusting.

images ©US Army: Staff Sgt Benjamin Northcutt

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.