Elitac Wearables bezorgt eerste Mission Navigation Belt order aan de Koninklijke LandmachtNews

Elitac Wearables bezorgt eerste Mission Navigation Belt order aan de Koninklijke Landmacht

De Mission Navigation Belt maakt op GPS gebaseerde navigatie veiliger en intuïtiever door haptische feedback te gebruiken om navigatie-aanwijzingen over te brengen.

Utrecht, 6 juli 2020 – Persbericht | automatisch vertaald

Elitac Wearables B.V. heeft vandaag aangekondigd dat het de eerste bestelling van Mission Navigation Belts heeft geleverd aan de Koninklijke Landmacht. De Mission Navigation Belt (MNB) stelt soldaten in staat waypoint-navigatierichtingen te voelen door middel van kleine, stille vibratiemotoren, die zich in een lichtgewicht riem rond de taille bevinden. De order maakt deel uit van een breder initiatief van het Nederlandse Ministerie van Defensie om het situationeel bewustzijn en de overlevingskansen te verbeteren door toepassing van nieuwe technologieën.

Inruil tussen traditionele navigatie en omgevingsbewustzijn

Traditionele navigatie brengt het omgevingsbewustzijn in gevaar, omdat het vereist dat soldaten hun aandacht afleiden van hun omgeving om schermen of kaarten te controleren of naar audio-instructies te luisteren. De Mission Navigation Belt lost dit probleem op door navigatie-aanwijzingen over te brengen door middel van haptische feedback en het onderbenutte tastgevoel. Op deze manier maakt het de handen, ogen en oren van soldaten vrij om zich op hun omgeving te concentreren. De MNB is ontwikkeld door haptische feedbackspecialisten Elitac Wearables in nauwe samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Defensie. Majoor Van Veen, van het Expertisecentrum Soldaat en Uitrusting van de Koninklijke Landmacht, licht toe: “Moderne soldaten hebben toegang tot ongelooflijke, hoogtechnologische navigatiesystemen, maar deze vereisen allemaal dat soldaten voortdurend hun beeldschermen controleren. Dit maakt een toch al gevaarlijke baan nog gevaarlijker omdat het het omgevingsbewustzijn vermindert. ”

De afweging oplossen

De Mission Navigation Belt is ontwikkeld om dit probleem aan te pakken: “Het heeft zijn waarde op overtuigende wijze bewezen tijdens veldproeven: soldaten meldden dat ze zich meer bewust waren van hun omgeving en vonden de navigatie-aanwijzingen zeer intuïtief. En omdat het op ons eigen soldaatensysteem wordt aangesloten, is er geen leercurve of is er geen extra batterij nodig. We kijken ernaar uit om deze order van riemen te implementeren en andere mogelijke toepassingen van de MNB te onderzoeken. ”, Zei majoor Van Veen. De MNB kan worden gebruikt om te voet en in voertuigen te navigeren, zowel op het land als op het water: soldaten kunnen naadloos van het ene transportmiddel op het andere overstappen zonder te stoppen om te navigeren.

Succesvolle samenwerking

Merijn Klarenbeek, CEO en mede-oprichter van Elitac Wearables: “Na meerdere jaren gezamenlijk testen en ontwikkelen met het Nederlandse Ministerie van Defensie, hebben we vandaag de eerste bestelling van het eindproduct geleverd. De Mission Navigation Belt is volledig compatibel en interoperabel met het VOSS-systeem (het verbeterde operationele militair systeem ontwikkeld voor het Nederlandse Ministerie van Defensie). Het ontwerp verlegt echt de grenzen als het gaat om de integratie van elektronica en textiel, aangezien de riem robuust, comfortabel en vooral betrouwbaar moest zijn. De veldtesten van de Koninklijke Landmacht laten zien dat we dat inderdaad hebben bereikt. Het is lonend om te denken dat onze wearables de soldaten veiliger zullen maken ”.

-Ga voor meer informatie over de Mission Navigation Belt naar: https://elitacwearables.com/mission-navigation-belt-teijin

2 Comments

  1. Carlo Barendse
    5 augustus 2020 at 16:34

    Dus zometeen loop je met 2 riemen, een vest, radio, munitie, helm, nachtzicht en allemaal batterijen en accu’s die het VOSS systeem moeten voeden. Weet defensie wel dat een nieuw set knieen en een ruggengraat niet door het KPU geleverd worden? Mooi artikel weer over de innovatie

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.