Duitse landmacht gaat nieuw helikoptercommando oprichten.News

Duitse landmacht gaat nieuw helikoptercommando oprichten.

Volgens Gareth Jennings van Jane’s Defence Weekly is de Duitse Bundeswehr bezig om een nieuw helikoptercommando op te richten. Ze doet dit om het commandovoeringsprocess binnen de Division Schnelle Kräfte (DSK) te verbeteren. Nederland neemt met 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando deel aan de DSK.

Vertaling van het oorspronkelijke artikel op de Jane’s website.

Het Duitse leger gaat een nieuw helikoptercommando vormen dat gericht is op het stroomlijnen van het besluitvormingsproces van de onlangs opgerichte Division Schnelle Kräfte (DSK) Rapid Forces Division.

Onlangs sprak een hoge ambtenaar onder de Chatham House Rule dat deze nieuwe helikoptercommando van de Duits-Nederlandse divisie momenteel wordt samengesteld en in april 2021 operationeel zal worden.

“Het [Duitse] leger heeft besloten om met ingang van dit jaar een nieuw helikoptercommando te vormen. Dit zal de besluitvormers onder één algemeen commando concentreren om bijvoorbeeld de aanbesteding te versnellen. Dit gebeurt terwijl we praten, en het zal zijn klaar voor april volgend jaar. Het zal andere afdelingen kunnen aansluiten – niet alleen de Duitse luchtmacht, maar we kijken ook naar de Duitse marine en andere [internationale] vrienden en partners “, aldus de functionaris. Het is geen gezamenlijk commando – het is een legercommando – maar het idee is eigenlijk om de hiaten die momenteel bestaan ??te dichten “.

De DSK is opgericht na 2014 na de Russische invasie van Oekraïne en de annexatie van de Krim. “Het draait allemaal om reactietijd en snelheid op nationaal, NAVO- en EU-niveau”, merkte de ambtenaar op. Het is een van de drie divisies in het Duitse leger en is de zusterformatie van twee Panzer-divisies. Onder bevel van DSK staan ??72 Duitse leger NHIndustries NH90 transporthelikopters en 36 Duitse leger Airbus Tiger helikopters, evenals een bijdrage van de Koninklijke Luchtmacht van Boeing Chinook en Airbus Super Puma helikopters. Het werkt ook samen met de Roemeense Eerste Gemechaniseerde Brigade en de functionaris zei dat de divisie openstaat voor het verwelkomen van andere internationale deelnemers in de toekomst.

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.